tursomentokig

Senaste inläggen

Av Helena Lundbäck - 28 juli 2017 14:28

Jag har varit på sjukhuset och tappat vätska från lungsäcken. Hela 2,4 liter alltsomallt. Det är inte konstigt att jag varit trött, haft ont och att jag hostat så mycket. Jag hade sedan 38 grader (jag brukar ha temperatur på 36,0 ungefär) och var förstås trött. Jag var så trött att jag sov dag som natt. Dessutom pratade jag en massa gallimatias berättade min man som försökte väcka mig då och då. Han ringde SAH och bad dem kolla vad som kunde vara fel.

Specialisthemsjukvården SAH har kollat upp mitt mående med en massa prover, allt för att utesluta infektioner. De har dock inte hittat något. Däremot sammanföll slutdatum på min Betapredkur med tappningen. Så jag kanske blev så megatrött av den orsaken också. Det kan hända att jag behöver lite kortison för att må bra.

Nu har jag börjat med Betapred igen och jag känner mig piggare. Jag tog nyss tempen och den var nu 35,9.


ANNONS
Av Helena Lundbäck - 24 juli 2017 17:23

Nu har de tappat mig på vätska. I den första påsen rann det ut 1200 ml och i den andra har det hittills kommit 700 ml. Jag ligger på en avdelning och väntar på besked om jag får åka hem.

ANNONS
Av Helena Lundbäck - 21 juli 2017 23:28

  

Vi har haft barnbarnen från Småland här en vecka och det har varit riktigt roligt! (Deras föräldrar har också varit med!) Och under veckan har vi varit med om många skratt, kusinträff med fler barnbarn, födelsedagskalas, bad, utflykter, lekar, trampolinhopp, ny frisyr, hundpromenader och massor av vardagsglädje.

(Klicka på bilderna här, så syns de tydligare!)

 

Jag har varit med så mycket jag orkat, men det har också varit lite jobbigt, då jag haft ont i höger sida av bröstkorgen och hostat. Doktorn har lyssnat på min andning och skickat mig vidare till röntgen.


Idag har jag röntgats och det visar sig att jag har mer vätska i lungan/ lungsäcken nu än tidigare. På måndag ska jag därför in till Akademiska och förmodligen tappas på vätskan. Hoppas att trycket lättar på så sätt.

Men först blir det helg och imorgon ska vi ha en liten fest för några vänner här. Det blir knytkalas och alla hjälps åt. Jag ska ta det så lugnt jag kan. Mycket är förberett, så det går nog bra.

Jag önskar er alla en fin helg!

Av Helena Lundbäck - 9 juli 2017 20:27

   

Jag känner mig så himla glad att jag har krafterna åter. Och att jag är närapå smärtfri! Det är som ett trolleri. När jag är full av smärta blir livet så litet på något sätt, men när smärtan försvinner får jag så mycket gjort och känner mig så fri. Och tacksam! Tänk att medicinerna och vården kan hjälpa mig så! Jag som trott att det varit slut så många gånger, men i stället får jag leva vidare ...


Och så är det sommar! Det är så vackert och vi bor mitt i paradiset. Då kan det nästan inte bli bättre. Igår har vi haft grannar på besök - de grannar som var hemma - och vi bjöd på trädgårdsfika. Jag hade ju bakat så mycket så det var bra att kunna dela med sig. Och på kvällen hade vi våra vänner på middag.

Idag kom dessutom min bror och gladde oss och vi hade så trevligt. Det är så mysigt när vi får ses.


Till veckan ska det hända en hel del. Dels får vi besök av kära vänner som har fått flera barn. Dels ska vi få ett stort paket levererat till vår trädgård - ett lusthus i bitar! Det ska lastas av med hjälp av några grannar som har traktor och möjlighet att ta emot det när det kommer på lastbil. Ytterligare en vecka fram ska en snickare hjälpa oss att bygga upp lusthuset på den plats där Peter grävt en rundel och förberett. Det är mycket att förbereda - vi ska välja färger för både invändig och utvändig målning och vi ska beställa plattor att lägga i gräset fram till dörren. Söka tillstånd för att elda i en kamin som vi tänkt sätta in i lusthuset och lite annat smått och gott. Kul är det i alla fall. Det ska bli så mysigt att sedan kunna sitta i det lusthuset i värmen feån kaminen och titta ut genom alla fönster. Tänk tidigare vågade jag inte ens tänka tanken att jag skulle leva tills den dag det var f'ärdigt. Men nu när jag känner mig så "frisk" så är det annorlunda.  


Vi ska också få besök av alla våra barn de närmaste veckorna. Härligt med Smålandsfamiljen och Vängefamiljen och Berlinfamiljen och Kalmarkillen och Uppsalagänget ... Sedan kommer svåger och svägerska. Och vi ser också fram emot en liten fest som vi planerear.


Det är lika bra att ta allt på en gång. Jag passar på när orken finns! Det är ju underbart!

(Klicka på bilderna så syns de tydligare!)

       Av Helena Lundbäck - 4 juli 2017 01:56

Kortisonet ger mig energi. Jag är igång som en uppskruvad leksakskanin. I helgen har Lisa min yngsta dotter och hennes underbara barn varit hos oss och vi har lekt och barnen har badat och ritat och spelat krocket och badminton och det har varit alldeles ljuvligt. Idag har jag rensat ogräs och sedan bakat kakor i mängd. Jag har lite svårt att sova men ska snart försöka slappna av. Det är skönt att ha energi och liv i sig, men jag måste också hitta avstängningsknappen.
Jag mår ändå bättre. Värken känns inte alls lika svår nu och det är skönt.
Sov gott!

Av Helena Lundbäck - 28 juni 2017 20:17

Nu går jag på en ny kortisonkur, vi har höjt medicinen i smärtpumpen och dessutom har jag fått en tilläggstablett. Jag kan inte svära på det, men jag tror att jag blir bättre nu. De sista dagarna har jag inte haft lika ont som tidigare.
Härligt!

Av Helena Lundbäck - 23 juni 2017 21:54

  

Det blev en fin midsommar. Några band blomsterkransar och åkte lövad skrinda till midsommarfirandet och några av oss firade lite med sång och dans och tävlingar vid festplatsen. Jag var hemma och vilade. Alla åt gott sedan och njöt ute. Några lekte Burken, andra diskade. Några spelade sällskapsspel inomhus och alla njöt av jordgubbar och meloner till kvällsfika.

Hoppas att ni haft en lika fin midsommar!

(Klicka på bilderna så syns de bättre!)


                        

Av Helena Lundbäck - 22 juni 2017 23:25

  

Det har varit en vecka med värk och krångligheter när vi ställer om medicinerna. Men imorgon är det midsommar och från att tro vi skulle vara ensamma här hemma och ta det lugnt för en gångs skull, till att inse att vi blir nio personer - vuxna och barn - det har gått så bra. Nu känns det hoppfullt. Det ska bli så roligt.

Vi har bett dem som ska komma att ta med sig lite, så blir det ett trevligt knytkalas. Det passar bra på midsommar. Jag kommer förmodligen behöva vila och sova då och då, men det får bli så. Alla klarar sig och allt ordnar sig.

Trädgården är så fin nu och jag är glad att jag kan vara med. Glad midsommar alla!

(Klicka på bilderna så syns de bättre!)

                            

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Följ bloggen

Följ tursomentokig med Blogkeen
Följ tursomentokig med Bloglovin'

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se