tursomentokig

Presentation

URL:    http://tursomentokig.bloggplatsen.se
Registrerad:    2012-07-10 15:24
Senast inloggad:    2017-03-24 00:27
Bloggtitel:    tursomentokig
Förnamn:    Helena
Efternamn:    Lundbäck
Län:    Uppsala län
Kommun:    Tierp
Ort:   
Intressen:   
Jag har begåvats med ett spännande liv, olika yrken och arbetsplatser, en stor underbar familj med man och barn, bonusbarn och barnbarn. Och många fina vänner och släktingar.
 
I oktober 2011 upptäcktes i min tjocktarm en cancertumör som opererades bort. Och våren 2012, när jag tänkt fira att jag blivit frisk, visade det sig att hela bäckenet var fullt av tarmcancermetastaser. Det hade utvecklats till bukhinnecancer som är ytterst svår att behandla. Men jag fick till sist chansen att bli botad med operation enligt Sugerbakermetoden. I september 2012 opererades jag på nytt.
 
Som genom ett under fick jag en härlig frisk tid då jag kunde jobba och leva som vanligt utan smärta och besvär, men sedan kom cancern tyvärr tillbaka. Våren 2014 upptäcktes en ny tarmcancermetastas i bukhinnan mellan lever och diafragma. Det bedömdes att den inte går att operera bort. Så nu är jag kroniskt cancersjuk, sjukdomen har gått över i ett palliativt skede och det har bildats fler metastaser i lungsäck, skelett och i levern. Jag får behandling med cytostatika i omgångar för att ge mig mer tid att leva på och mota cancern ett tag till. Smärtlindring i form av morfinpreparat tar jag dagligen och jag har även strålats mot värken i skelettet.
 
Att leva med cancer är inte alltid lätt men jag kämpar på och försöker se livets goda varje dag så gott det går och så länge det går.
 
Här kan du läsa historien om hur det var för mig när jag fick cancer. (Och du som kanske nyss har fått ditt cancerbeked, tänk på att för de allra flesta som får cancer, går det bra! De allra flesta blir botade och friska igen. Stort lycka till!)
 
Kontakt:
Lämna gärna kommentarer på mina inlägg. (De syns först när jag godkänt dem.) Jag svarar på kommentarerna när jag kan. Om du hellre vill komma i kontakt med mig utan att det publiceras här på bloggen kan du skriva att jag inte ska publicera kommentaren och om du lämnar din e-postadress kan jag maila dig senare istället.
 
Tack för allt engagemang! Jag får sådan kraft av er!
 

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Senaste kommentarerna

Senaste inläggen

RSS

Följ bloggen

Följ tursomentokig med Blogkeen
Följ tursomentokig med Bloglovin'

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se