tursomentokig

Direktlänk till inlägg 27 november 2015

Må illa ...

Av Helena Lundbäck - 27 november 2015 09:42

Blä! Igår skulle jag ha åkt in på cytostatikabehandling på sjukhuset, men lyckades inte ens klä på mig hemma på morgonen. Jag fastnade på toaletten i en fruktansvärd kräkhistoria.

Min man fick ringa återbud till sjukresebuss och sjukhuset. Jag kräktes, skakade, hade diarré och feber. Sedan sov jag hela dagen med avbrott för kräkningar.

Jag vet inte om det är smärtorna som orsakar kräkningar eller om det är morfinet som gör mig så hård i magen att jag får sådana anfall som igår.

Idag är illamåendet borta. Nu har jag värk i bröstbenet istället. Där mina metastaser sitter. Och kanske påspätt med träningsvärk?

Jag hoppas få en lugn helg. På måndag blir det nytt försök med cytostatika igen.

 
 
Ingen bild

Inger

27 november 2015 11:31

Det låter inte roligt.

Jag tycker att det låter konstigt att du inte ska kunna ha kontakt med palliativa teamet för att du får behandling. Har du någon stridbar person i din närhet som kan hjälpa dig att driva på det. De skulle ju kunna hjälpa dig i sådana här lägen.

Jag hoppas du får lite lugna dagar nu.

Kram/Inger

Helena Lundbäck

27 november 2015 11:50

Tack. Jag har av en vän fått telefonnummer till två sköterskor som arbetar i palliativa teamet i den kommun jag bor i. Har försökt att nå dem. Ska försöka igen.

 
Ingen bild

Dominique

27 november 2015 19:53

Hej Helena,
Så tråkigt att läsa att du har mått så dåligt. Hoppas att det är bättre nu i alla fall. Det är så hemskt att kräkas och ha ont i magen. Usch! Jag tror också att morfinet hjälper till att magen reagerar med tvärstopp. Jag personligen kan inte ta morfin för då får jag tillfälliga tarmvred med totalstopp både i magsäck och tarm. Jag tål inga morfinpreparat. Jag bara kräks och magen står helt still. Kanske måste du möta upp morfinet med något laxermedel. Samarin funkar ganska bra på mig om jag får något stopp. Brukar då dricka 2 -3 påsar på en gång. Trots alla mina diarréer så får jag stopp ibland eftersom jag har förträngningar i tarmen och bara 3 mm passage ibland. Det beror på att tarmslemhinnan blir förtjockad vid Crohns sjukdom. Brukar få ballongvidga dessa områden 2 gånger/år.
Åh vad jag önskar att du kunde få må bra nu och få hjälp av samma läkare och sköterska hela tiden. Har heller aldrig hört att palliativa teamet bara kopplas in när all behandling har upphört. Du borde kunna få hjälp av avancerad sjukvård i hemmet, som i Stockholm heter ASIH, dom kallas lite olika i landet. Dom kan man ringa till dygnet runt och få den hjälp man behöver. Jag har haft dom hos mig i alla fall när jag mådde dåligt. Det var jättetryggt.
Tycker det är så tråkigt att du inte får det du behöver för att känna dig nöjd och trygg.
Hoppas att du kommer igång med din behandling så att du slipper det lagom till sommaren sedan, precis som förra året. Att du får en bra sommar i alla fall.
Kramar

Helena Lundbäck

27 november 2015 22:36

Tack snälla du. Ja, jag börjar själv leta efter samband med kräkningar efter att jag tagit extra mycket morfin. Jag tar ju viss laxeringsmedel men har ingen kläm på när jag ska ta mer och när jag ska ta mindre. Ska diskutera detta med läkare nu i veckan. Jag ska också kolla om jag kan byta till plåster och om det är skonsammare för tarmen. Nu kännet jag att jag måste reda ut allt detta.
Ska också fråga om palliativa teamet igen. Tack för dina tips! Och jag hoppas att du får må bra!
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards