tursomentokig

Direktlänk till inlägg 7 februari 2017

När jag vaknade

Av Helena Lundbäck - 7 februari 2017 18:25

Efter gråmulna sorgedagar med gråt och sömn, diarré och sår i näsan, och gråt och sömn .... vaknade jag idag i soffan kl 12 av att solen sken. När jag tog ut Valle var det minusgrader och riktigt kallt, det blåste, men det var vackert. Jag klädde mig i varma byxor och tjock jacka, lindade in mig i halsduk och tog på skinnmössan och över den täckjackshuvan med pälskrage.

Valle var glad att jag orkade gå en bit, så jag släppte honom lös. Han sprang så nöjd och luktade på allt spännande. När vi kom ner till dammen bakvägen, ville han springa ut på bryggan och titta som han brukar. Men ack! Han genade i vassen och gick rakt igenom isen och plurrade. Som han frös. Han kunde inte ta sig upp själv på bryggan, så jag fick stega ut och hjälpa honom komma på fötter. Som tur var hade jag hans halsband att ta tag i.
Fastän han skakade på sig, satt det istappar kvar i pälsen och han såg riktigt ut som en raggig hund.

När vi kom hem kom nästa överraskning. Jag fick inte upp låset. Dörren gick inte att öppna hur jag än försökte. Jag ringde till slut Peter, som var på jobbet och hade massor att göra. Han fick komma hem och försöka hjälpa mig, men inte heller han lyckades öppna dörren. Så han fick i sin tur ringa en låssmed och jag gick in till min underbart snälla granne som gav mig en handduk att torka Valle med och så värmde vi oss i hennes spisvärme. Efter att jag fått en varm kopp te och en bulle, dök sedan låssmeden upp. Och när han jobbat en stund hade han lyckats byta ut den trasiga delen i låset. Hurra!

Frid och fröjd. Nu somnade jag inte om utan höll mig vaken efter alla äventyr. Jag bestämde mig för att baka semlor som en tröst och till glädje för kvällen. Sött är säkert riktigt dåligt för min trassliga mage, men jag struntade nu i det. Om det kan få mig att bli lite gladare så är det ändå bra.

Hoppas att du som läser har det bra!

 
 
Ingen bild

Maggan

7 februari 2017 20:09

Vilket äventyr du varit ute för Skönt att allt gick bra och du fick lite röda rosor på kinderna Måtte de värsta biverkningarna vara över nu så du kan njuta av små korta promenader Semlor, mums Man måste unna sig guldkanterna i livet Har du testat Mivitotal mot tröttheten Jag har druckit en kur och känner mig piggare Jag var också så fruktansvärt trött o brukar vara det denna tiden på året Nu vet jag att du tar cellgifter o medicin o att man blir så trött av det Men kanske göra ett försök...kram från Maggan

Helena Lundbäck

7 februari 2017 22:27

Tack för tips Maggan. Och hoppas att vi får vara lite gladare och inte så trötta framöver .. Kram!

 
Britta

Britta

9 februari 2017 10:12

Hej finaste Helena, så tråkigt att du inte mår bra. Tur att du kunde hjälpa Valle upp ur det kalla vattnet. Skönt också att låset fixade sig och att det finns goda grannar.
Jag har också en tuff period just nu, cancern sprider sig i skelettet och jag har ont/värk i ryggen och i benen och jag fick ryggskott för några dagar sedan. I morgon, fredag, skall jag börja en kur med en nygammal cytostatika som jag provade 2013 och blev så dålig av så jag låg inlagd med dropp och smärtstillande. Nu skall jag få en lite lägre dos så jag hoppas klara den men jag har lite dåliga vibbar.

Det skulle vara så skönt att träffa dig och kunna trösta varandra, jag förstår att du har mycket ont och mår dåligt. Vi får hoppas att det kan bli bättre dagar så vi orkar träffas och fika.
Stor varma kram❤

http://Tursomentokig

Helena Lundbäck

9 februari 2017 11:45

Hej Britta!
Jag är ledsen att du har det jobbigt. Och ryggskott uppe på alltsammans! Hoppas verkligen att det går bra med medicinen som du ska få.
Tack för din omsorg. Jag har haft det tufft och är fortfarande trött men mår lite bättre nu. Jag hör av mig till dig nästa vecka! Kramar i mängd!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards