tursomentokig

Direktlänk till inlägg 18 maj 2016

Tar det lugnt

Av Helena Lundbäck - 18 maj 2016 18:25

Nu var det ett tag sedan jag var aktiv här på bloggen. Jag har inte varit särskilt aktiv någonstans faktiskt. Min trötthet efter cellgifterna är överväldigande och jag har inte långa stunder varje dag som jag är pigg. Nu får jag ju inte längre kortison, så den sortens pigghet blir det inte heller. Jag har en viss värk i bröstet och eftersom mina fötter dessutom värker fortfarande, kan jag inte gå mina förut så välgörande dagliga långpromenader heller. Det gör mig trött och slö det med.


Jag har fått övningar av sjukgymnasten att jobba med. Från och med nu ska jag träna i varmt vatten så det blir fotbad och händerna i diskbaljan varje dag i sommar. Tack vare min sjukgymnast som tog kontakt med min husläkare har jag nu också fått en tid på röntgen då de med hjälp av ultraljud ska behandla min hälsena med injektioner. Det blir spännande att se om det ska hjälpa mig att bli bättre i åtminstone den ena foten.

Idag ska jag också för första gången testa att cykla på en motionscykel som jag fått låna. Fungerar det så kanske jag kan få tillbaka lite kondition i min trötta kropp.

Annars är det en fin tid nu. Det är så vackert och allt blir säkert lättare när sommaren är i antågande. Jag tar det ganska lugnt på dagarna och vilar mycket - inne än så länge, men jag längtar efter att det snart blir såpass varmt att jag kan ligga i hängmattan och i hammocken utomhus också.

Om drygt en vecka ska jag röntga lungor och buk och får sedan se om jag får fortsätta min cellgiftspaus eller om det är dags för nya behandlingar.

Ha det fint i vår och försommar!

 
 
Ingen bild

Britt - Marie

18 maj 2016 21:35

Hej ! Vad jag är ledsen för din skull att du ska vara så trött och ha så ont i dina fötter. Hoppas att varma fotbad hjälper och cykling ger dig lite bättre styrka. Det är ju nu som det är som allra vackrast ute och då vill man ju njuta av naturen. Här uppe håller jag på att frysa ihjäl, hade vinterjacka när jag var ute med hunden. Hur går det med ditt måleri ? Du är ju så duktig. Hoppas verkligen att du får lite lindring och hjälp mot värken. Skickar en bukett kramar. ♡

Helena Lundbäck

19 maj 2016 22:47

Tack för krambuketten! Måleriet har stått på sparlåga ett tag. Kommer kanske igång snart igen. Kram!

 
Ingen bild

Maggan

19 maj 2016 18:50

Hej Helena...du får sitta där på dina fina trädgårdsmöbler under trädet och filosofera , känna vinden blåsa i håret, kanske med ditt målarblock eller en bra bok, kanske lyssna på en ljudbok eller ett avslappningsband. I väntan på att dina fötter blir bra igen och att tröttheten ger med sig.Jag håller tummarna för dig när du ska röntgas och hoppas att allt håller sig i schack så du kan njuta av sommaren och alla fina blommor. Jag har varit och köpt en del plantor idag och satt i lådor och krukor, på vårt lokala växthus där de driver fram tusentals blommor. Jag köpte riktigt röda pelargoner. Önskar dig också en fin försommar och må så gott du kan
Varm Kram från Maggan

Helena Lundbäck

19 maj 2016 22:55

Hej Maggan!
Ja nu ska det bli varmare igen så att det blir skönt att vara ute. Det kanske till och med kan bli bra att måla utomhus. Ska försöka med det.
Jag har också köpt några sommarblommor att ha i krukor ute, som jag än så länge tar in på nätterna för säkerhets skull. Ha det fint och kram!

 
Ingen bild

Viktoria

22 maj 2016 19:15

Hej,

Jag ville bara tacka dig for att du skriver den har bloggen. Jag har last nästan allting pa din blogg. Min mamma har cancer. Hon har kolon cancer och bukhinne cancer. Just nu gar hon igenom cellgiftsbehandling och förhoppningsvis kommer hon att bli operared i Augusti med Sugarbaker metoden.
Idag blev hon inlagd pa sjukhus igen for hon har otroligt ont i magen och dem vet inte varför sa vi vantar pa svar just nu.

Jag ville bara saga att din blogg har hjälp mig att forsta den har hemska sjukdomen battre sa jag ville tacka dig for det.

Hoppas du mar battre och jag skicka massa bra vibrationer till dig.

Mvh,
Viktoria :)

Helena Lundbäck

23 maj 2016 15:00

Tack för att du berättar att du haft nytta av bloggen. Hoppas nu att din mamma får hjälp och att hon snart kan må bättre. Ja den här sjukdomen är besvärlig på många sätt. Ingen vet hur det ska gå, om man får leva länge och ha bra år eller om förloppet går snabbt. Själv får jag vara nöjd med den extra tid jag fått. Det är inte alls självklart men å så bra när man har sådan tur som jag haft. Stort lycka till för er!

 
Ingen bild

Annika

24 maj 2016 11:48

Fantastisk vacker bild, en sån som man mår bra av. Påminner om min mormors trädgård, romantisk.
Vi hade 26 grader varmt igår men sedan kom åskan med buller och bång. Skönt att det laddar ur och skönt vore det för dig om även det onda försvann med en åskknall.
Hoppas att den kommande röntgen ger bra vibbar och att du får en lugn och fin sommar.
Kram!

Helena Lundbäck

24 maj 2016 21:36

Tack Annika! Kram

 
Annica

Annica

24 maj 2016 13:07

Fin blogg du har, önskar dig allt krya på som finns!
Mvh Annica

http://mobil.domsotapalandet.bloggplatsen.se

Helena Lundbäck

24 maj 2016 21:36

Tack Annica!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards