tursomentokig

Alla inlägg den 23 juli 2015

Av Helena Lundbäck - 23 juli 2015 22:46

Nu har vi landat hemma efter många veckors semester på Öland. På hemvägen besökte vi kära vänner som också de är drabbade av cancer, sorgligt nog. Men vi fick oss många härliga skratt mellan de mer allvarliga samtalsämnena. Sorg och glädje parallellt - så är det. Ena stunden tårar andra stunden skratt.

Efter ytterligare många mil tog vi in på vackra Ombergs Turisthotell. Där åt vi en fantastiskt god middag, promenerade med hunden Valle i de fina omgivningarna och sov sedan gott i det trivsamma hotellrummet. På förmiddagen efter promenad i bokskog och härlig frukost, checkade vi ut och besökte Ellen Keys Strand, där vi blev guidade i det fina huset och fick veta mycket om författaren/pedagogen/opinionsbildarens liv och gärning. (Bilden visar grinden in till Strand). Ellen Key byggde huset med syfte att kunna ta emot kvinnor som skulle få vara där utan att arbeta och i stället njuta av trädgården och sitta och samtala med andra kvinnor. Denna verksamhet pågår fortfarande och kvinnor över 25 år kan ansöka om ett vistelsestipendium för att få komma i två veckor till Strand och få en tids vila och återhämtning. Vilken fantastiskt bra idé! På sidan om detta pågår också turistverksamheten med de guidade turerna som vi fick delta i.

Ytterligare ett stopp gjorde vi på Övralid där vi fikade och promenerade med Valle på "strövstigarna" som Heidenstam vandrat. Sedan var vägen hem inte fullt så lång.

Väl hemma har vi idag tvättat och tvättat och tvättat. Åskan har slagit ut telefon och bredband, så jag har fått köpa på mig extra surf för att kunna blogga. Telia ska laga felet inom den närmsta tiden och det vore ju bra. Jag vill gärna kunna ha tillgång till nätet och vila och se gamla tv- program för att koppla av.

Idag har vi också försökt få hyfs på trädgården som mest liknade en djungel innan vi började. Allt jobb har gett mig extra mycket värk i alla stela muskler och leder. Men jag njuter verkligen av att vara hemma igen.

Nu ska jag sova gott i rena lakan! God natt alla kära läsare!


Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards