tursomentokig

Direktlänk till inlägg 1 februari 2013

Nätverket Patienter med bukhinnecancer

Av Helena Lundbäck - 1 februari 2013 17:28

Det finns ett nätverk för patienter med bukhinnecancer. Jag har lagt ut en länk dit i högerspalten på min länklista. Läs det första pressmeddelandet som nätverket skickat ut här. 


Jag önskar att pressmeddelandet når fram till media i hela landet och att det skrivs artiklar och görs reportage så att människor får reda på hur det ser ut. Att det på så vis går att påverka beslutsfattare för vården, så att inte denna patientgrupp glöms bort.


För patienternas skull hoppas jag att man ute på sjukhusen och i landstingen tar vara på den absolut enastående specialistkunskap som redan finnsUppsala Cancer Clinic och inte tror att det ska gå snabbt och enkelt att själva bygga upp samma kompetens ute på sjukhusen i landet. Visst är det på sikt bra om fler kan operera enligt denna metod, men under tiden som kirurger ute i landet ska lära sig detta, vad händer med de svårt sjuka patienterna?


Hur många hinner få vård och vilken kvalitet har den nystartade vården?


Det känns betydligt tryggare om ni använder er av den kompetens som finns på Uppsala Cancer Clinic. Låt oss få ta del av den kunskap och erfarenhet som redan finns! De som är sjuka nu har inte tid att vänta på att andra kirurger under flera år ska lära sig. De sjuka behöver optimal vård nu.


 
 
Ingen bild

Millan

1 februari 2013 22:37

Men vad bra! Mycket bra initiativ och bra skrivet. Jag hoppas att mååååånga läser pressmeddelandet och att någon skicklig grävande journalist tar sig an fallet! Ha en in helg!

Helena Lundbäck

2 februari 2013 07:59

Ja det känns skönt att fler kämpar för samma sak.

Tack detsamma Millan!

 
Ingen bild

en som fökjer

2 februari 2013 01:21

Efter att ha sett TV-inslaget, man kan ju undra hur länge politikerna ska hålla på och dribbla med sina svaga argument i varför de inte kan få till ett samarbete med UCC. De gömmer sig bakom "vi hoppas att vi ska få till ett samarbete så snart som möjligt" vad är problemet? kan man undra. Samma argument sedan ett år tillbaka. Nu börjar det bli så genomskinligt att jantelagen har fått makten,och inte vill erkänna att de gjort bort sig med att tappa en skicklig läkare på Ackis. Det börjar bli pinsamt att lyssna på samma argument utan substans. Är så glad att du mår så bra du kan och kan inte föreställa mig hur du hade mått idag utan operation. Önskar dig fortsatt god hälsa som förbättras allteftersom och att den ljusa årstiden som är i antågande ska ge dig kraft och energi att bygga upp den.

Helena Lundbäck

2 februari 2013 07:57

Jag är också så tacksam för att jag haft turen att bli opererad av Haile Mahteme och att jag får fortsätta leva! Det är en underbar gåva.

Om politikerna också kunde förstå hur mycket det betyder, så kunde de se till att alla som behövde få specialistvård fick det.

Tack för välgångshälsningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards