tursomentokig

Direktlänk till inlägg 3 maj 2017

Värme

Av Helena Lundbäck - 3 maj 2017 10:37

Nu har värmen kommit. Det känns som sommar eller i alla fall härlig vår! Peter tar bort gamla grenar och löv, han gräver och rensar. Och vi börjar äntligen så i landen. Jag orkar peta i frön i rader.

Den här ärstiden är underbar, när vi kan äta frukost ute och njuta av sol och fågelsång.

Vi har haft många familjemedlemmar på besök, i omgångar, efter varandra. Lekande barnbarn med sina fina föräldrar, äldsta dottern och nyaste bebisbarnbarnet med sina föräldrar. Med det här vädret har vi också kunnat vara ute en del och det är bra att vi har ett gästrum där de kan sova över om de vill. Det känns också så gott att kunna träffa alla i lugn och ro och umgås utan stress.

Men jag har ont. Det blir värre. Svidande värk och ett tryck över bröstkorgen. Jag pratade med läkaren nyss och vi bestämde att vi ska höja styrkan i smärtpumpen.

Nu vilar jag och tar det alldeles lugnt, så försöker jag hantera smärtan. Att sitta i solen, titta på grannens hästar och lyssna till fågelkvittret blir nästan meditativt.

Hoppas att du som läser har det fint!

 
 
Ingen bild

Britt-Marie

3 maj 2017 17:59

Hej Helena! Så skönt att du kan njuta av den värme som finns och ha möjlighet att få träffa dina nära o kära. Bäbisar kan man ju snusa hur mycket som helst på, dom luktar ju så gott. Här är det så kallt o blåsigt så tjockjackan är på än. Men det blir väl bättre. Hoppas du får lite mer lindring när dom höjer lite så du orkar njuta och vara ute. Jag gnäller just nu över en seninflamationen jag har fått i den opererade handen, jag vet ju att det blir bra så jag skäms lite hur otålig jag är. Ha det så gott du kan kramar ❤ Britt-Marie

Helena Lundbäck

3 maj 2017 19:10

Krya på dig! Hoppas att inflammationen går över snabbt. Kram

 
Ingen bild

Veronica

3 maj 2017 22:53

Jag har länge följt din blogg men aldrig kommenterat förr. Vill bara skicka dej många varma styrkekramar! Jag hoppas så att du ska slippa smärta och bara få leva och njuta av nuet. Om morgondagen vet ingen, frisk eller sjuk. Nuet är vad vi har och ska leva i men det är så svårt för väldigt många av oss, visst är det konstigt?

Ljus och Kärlek

Helena Lundbäck

4 maj 2017 00:40

Tack Veronica!
Så fint du skriver. Jag håller med dig att det är svårt att leva i nuet. Kram

 
Ingen bild

Marie & Tord

3 maj 2017 23:04

Du ska veta att vi har dig i våra tankar jätteofta här i Göteborg .
Det låter jobbigt för dig att smärtan blivit så mycket värre .
Hoppas smärtpumpen hjälper dig när dosen höjs .
Du skriver verkligen helt enastående fint och vackert .

Imorgon ska Tord hem till sin bror Torsten med fru .
Tyvärr jobbar jag sen kväll,(på operation sen 1 år tillbaka )så denna gången får jag hoppa över att hälsa på ett lite försenat kalas .
I mitten på maj åker vi ,Tord och jag på en mysig semester till Skiathos och till sommaren kommer vi kanske ut på havet med en båt som Tord har tillsammmans med en god vän .
Det finns plats för flera på den .
Njut av av allt det härliga som är nu i vår och sommartider .
Vi har haft nära 18 grader vissa eftermiddagar här i Göteborg och jag har cyklat till och från jobbet några dagar .
Fantastiskt att höra fågelkvittret på vägen .
Må så gott det bara går och många varma och hjärtliga kramar från oss i Göteborg .
Marie & Tord

Helena Lundbäck

4 maj 2017 00:35

Vilken fin hälsning! Tack! Jag blir så glad ska ni veta. Ja Totte (Torsten) fyller ju år så här års, minns jag. Det var så längesedan jag träffade honom. Men det var jätteroligt att ni besökte mig ett par gånger! (Själv har jag inte varit så bra på att besöka mina vänner och min släkt.) Tusen tack för fin hälsning och hoppas att ni får en fin sommar! Kram

 
Ingen bild

Maggan

4 maj 2017 13:15

Det gör mig ont när du har ont. Hoppas det hjälper dig bättre när läkaren ändrar doseringen. Man får pröva sig fram tills det når en acceptabel nivå. Jag läste om en kvinna med cancersmärtor som var nöjd med sin morfinpump efter att ha prövat olika smärtlindring och efter justeringar så hade det höjt hennes lisvkvalite´.
Visst är våren härlig när värmen kommer. Passa på nu för på söndag blir det svalare igen. Naturen har en läkande kraft och jag förstår din känsla när du kan följa de vackra hästarna. Igår studerade jag en rödhake och en ekorre som skuttade runt och det kändes som att vara här och nu. Att rensa bort små ogräs i landen känns för mig också meditativt även om det kan tyckas konstigt. Jag känner stressen rinna av mig. Vilka fina kommentarer du fått på din blogg. Tänk vad en blogg kan göra för att skapa kontakter och få nya infallsvinklar. Känna att man inte är så ensam...och fint med umgänge i helgen .De små barnenär så härliga.Fortsätt med din läkare tills du nått en bra nivå, är mitt råd för stunden .Varm Kram Maggan

Helena Lundbäck

4 maj 2017 17:13

Tack Maggan! Läkaren ringde idag när jag var ute och gick i skogen och just då kändes det bra, så det svarade jag, men därefter har jag haft ont igen. Får ta extra medicin tills det blir bättre.
Här är det fortfarande fint väder, men väldigt kallt. Jag är mest inomhus för jag är också så trött. Får se hur det blir imorgon. Ha en skön kväll!

 
Ingen bild

Annika

7 maj 2017 09:06

Önskar att du kunde få slippa denna smärta som tar sådan kraft. Skönt ändå att du klarar av att sitta ute och få ta del av vårens spirande.
igår var jag och mina systrar på en båttur i Vänerns skärgård, runt Lurö. På vägen tillbaka fick vi se 6 havsörnar på nära håll. Det blev en fantastisk mäktig upplevelse.
Idag har vi ett efterlängtat regn här.
Varm kram!

Helena Lundbäck

7 maj 2017 16:13

Å så häftigt att se havsörnar! H set fint och efter regn kommer sol!

 
Ingen bild

Yvonne

9 maj 2017 17:57

Tänk att det finns så mycket glädje och så lyckliga stunder i en kropp med så mycket smärta,
du är en fantastisk person Helena!
Och trevliga fina bilder levererar du, vilken förmån att få ha hästar alldeles intill att vila ögonen på...
Nordsvenskar förmodar jag? Har själv sju hästar hemma på gården, det är lycka!
Vilken tur ni har med vädret, men det kanske har ändrat sig nu, här i norr är det ömsom snö, blåst och mycket
kallt, men solen försöker verkligen tränga sig fram genom molnen och när "hon" väl lyckas så blir man glad och
tacksam.
Inget grönt gräs ännu och inga musöron på björkarna, men skam den som ger sig, vi ska väl oxå få
sommarkänning framöver.
Sköt om dej tjejen, Sor kram till dej, Valle och mannen!

Helena Lundbäck

10 maj 2017 13:35

Tack snälla Yvonne! Vädret tycks vara en månad senare än vanligt. Det snöar och regnar i omgångar trots att vi gått in i maj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards