tursomentokig

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2013

Hur går turerna?

Av Helena Lundbäck - 22 oktober 2013 22:33

Jag förstår inte turerna i politiken.


På "Uppsnabbat" hos Uppsala läns landsting läser jag ikväll i Produktionsstyrelsens beslut den 22/10, att:

"Akademiska sjukhuset har lämnat en rapport till produktionsstyrelsen där man redovisar behandlingen av bukhinnecancer med operation samt genomsköljning med varmt cellgift (HIPEC). Rapporten beskriver hur behandlingen är en del av en komplett vårdkedja som omfattar många specialiteter och professioner. Den redovisar också statistik och resultat.

(S), (V) och (MP) yrkade på att produktionsstyrelsen skulle informera hälso- och sjukvårdsstyrelsen om att det inte föreligger något behov av att upphandla en extern part för utförande av CRS-HIPEC-behandlingar eftersom Akademiska sjukhuset klarar sitt uppdrag. Yrkandet avslogs."


Jag undrar vad resultatet var, hur statistiken ser ut och vad som planeras vidare. Vad blir nästa steg? Vilken diskussion följde?

 
 
Ingen bild

Millan

23 oktober 2013 21:17

Jag blir alldeles kall! Vad är det frågan om? Exakt, vilket resultat har redovisats? Hur många patienter har de opererat. Det har ju framgått att i varje fall en patient har dött efter att ha opererats utav en utav kirurgerna på Ackis, då han/hon blev felopererad. De som nu opererar där är ju inte specialiserade på denna typ av operationer, de bara "kvackar". Vad är det för landstingspolitiker vi har? SKANDAL! Det är som Ismail Kamil m.fl som har insyn hävdar - AVSÄTT landstinget! Folkvalda som inte är rädda och värnar om de som givit dem sin röst - hur kan de blunda för att patienter dör p.g.a rådande omständigheter i detta fall? Hur kan de sova? Fy, det är VIDRIGT!

Helena Lundbäck

23 oktober 2013 22:21

Jag vet inte. Jag fick läsa på annan plats att Lennart Persson sammanställt ett resultat. Kan inte bedöma vad det betyder. Statistik kan man ju för all del också vända och vrida på.

Att ha bukhinnecancer är en osäker historia. Utan operation är dödligheten mycket stor. Med operation kan man klara sig om man har tur. Långt ifrån alla klarar sig, då cancern är för utspridd. Viktigt då att själva operationen utförs av den som kan ta bort så mycket cancer som möjligt utan att skada kroppens organ och utsätta patienten för för stora risker!

Det som oroar mig är inte bara att bukhinnecancerpatienter opereras av kirurger som är "nybörjare" utan också att inte alla patienter får tillgång till bedömning av specialist om han eller hon över huvud taget ska få den chans till fortsatt liv, som en operation utförd av en specialist kan ge.

Att sedan säga vilken patient som kan opereras och vilken som inte kan opereras, utan istället ska få palliativ vård, det kan ju bara specialisten avgöra. Därför är det ju viktigt att de rätta personerna är med och avgör.

Och sedan att kunniga personer opererar. Hur skickliga de är på Akkis kan jag ju inte bedöma, men att UCC har den allra skickligaste i landet och en av de mest erfarna och skickliga i Europa, det vet vi ju! Det vore skönt om den kompetensen kunde tas tillvara. För att säkra kunskapsöverföring till andra kirurger för patienternas gagn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Lundbäck - 10 december 2017 11:04


Helena somnade stilla och lugnt in i natt. Det blev som hon själv hade önskat, hon fick dö hemma med familj och vänner hos sig. Peter och familjen.   Helena ville hälsa till och tacka alla som läst och följt bloggen. Ni alla har gett henne så myc...

Av Helena Lundbäck - 6 december 2017 10:46


    Jag får blod idag, två påsar.  Det blir bra, hoppas jag. Förhoppningsvis ger det mig mer energi. Å vad det vore skönt om der blev så! ...

Av Helena Lundbäck - 21 november 2017 18:31

Jag sover och sover och sover och när jag vaknar är jag aningen förvirrad. Men då jag rest mig upp och skakat av mig sömnen, går det bättre. Jag försöker ta mig en liten nypa frisk luft också var dag. Det blir nog bra det här till sist. ...

Av Helena Lundbäck - 17 november 2017 14:59

Plötsligt är allt förändrat. Min kropp blir allt svagare. Jag orkar inte ta mig upp när jag suttit lågt, till exempel på toaletten. Jag är trött och blir lätt andfådd, bara genom att gå mellan sängen och badrummet. Jag kan inte längre ta mig ut på eg...

Av Helena Lundbäck - 12 november 2017 23:04


På morgonen vaknade jag som vanligt och tog min medicin, sedan vilade jag och somnade. Efter en en stund fick jag en hostattack som gav mig så ont i bröstet. Jag hade svårt att få luft och kände mig som om jag skulle drunkna. Men jag klev upp ur säng...

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards