tursomentokig

Alla inlägg under september 2012

Av Helena Lundbäck - 9 september 2012 13:22

Landshövdingen Peter Egardt invigde Uppsala Cancer Clinic. Läs på länsstyrelsens sida om hans syn på UCC - Uppsala Cancer Clinic.


Ismail Kamil (riksdagsledamot, fp) tar också ställning för Uppsala Cancer Clinic. Tänk om han kunde påverka landstingspolitikerna! Läs ett inlägg i Ismails blogg här.

Av Helena Lundbäck - 8 september 2012 14:58

 

Man får gulla med sig, så länge man har sig, brukar en kompis till mig säga. Och det är väl ett bra motto för livet: att passa på och njuta så länge det går! Vi har nyss njutit i lingonskogen (mannen, hunden och jag) och vi hann hem precis innan regnet kom, så nu sitter vi inomhus och rensar.


Lite trött är jag, men nu tar jag allt i ett lugnt tempo. Ska tvätta lite under helgen och sedan packa min sjukhusväska. Då är det mesta klart för min del, inför sjukhusbesöket i veckan. Det blir så skönt att äntligen få min förhoppningsvis livräddande operation.


Hittade förresten en liten nyhet från igår hos SVT Uppland, där Anna-Karin Klomp menar att det är olagligt att remittera patienter till UCC. Jag undrar jag, hur en kristdemokrat som arbetar för "ett mänskligare Sverige" tänker, när hon kritiserar att läkare vill rädda liv på sina patienter, som utan sin remiss skulle dö.


Är det inte mänskligare att rädda liv än att klanka ner på hur andra tolkar lagar?


Och här är Klomp på Upplandsnytt. Läs och lyssna!

- De skickar utan att ha avtal och det är ju inte lagligt ...

- Det handlar om en patient för oss och det är ju naturligtvis jättehemskt för
henne. Jag hade önskat att den här frågan varit löst mycket tidigare ...


Av Helena Lundbäck - 8 september 2012 10:21

Igår var det en fullmatad dag. Jag hade besök av en mycket kär vän och hennes hundar och vid lunchtid dök det upp ytterligare en fin vän, så vi tog en promenad med alla hundarna i solskenet och åt sedan lunch tillsammans. Det är gott att träffa vänner!


På eftermiddagen hade Uppsala Cancer Clinic fin invigning i Uppsala. Titta här! 

Härlige Haile, vilket fint jobb du och ditt team gör! Stort lycka till med fortsättningen!


Själv var jag inte på invigningen, men när den var slut träffade jag en ny vän jag funnit via bloggen - fina livsglada Åsa - som är en av alla dem som opererats av dokor Haile Mahteme och nu rest hit för att vara med på den stora dagen. Det var skönt att prata med henne om hennes erfarenheter och allt jag behöver veta inför min operation.


Jag har nu fått så mycket information om vad som ska ske, både av UCCs personal och av Åsa, att jag känner mig alldeles trygg. Bättre vård kan jag inte få. Och jag är förberedd på att jag kommer att känna mig "som om tio långtradare kört över mig" när jag kommer till sans efter operationen och att det känns omöjligt att resa sig. Men det måste jag ändå, så att jag inte får blodproppar. Det kommer personalen att hjälpa mig med. Och sakta men säkert kommer jag att kunna gå omkring i korridorerna och träna upp min fysik igen.


Åsa tipsade mig om att köpa ett par nya bra och snygga skor att knata kring med. Jag hittade ett par röda i en skoaffär på vägen hem och tänkte att de ska få lysa upp min tillvaro när jag, krum av värk, hasar runt på sjukhuset. Och finaste Åsa gav mig massageolja i present, så att min man kan massera mina fötter när jag ligger stel i sängen. Och en vetekudde så att jag slipper frysa. TACK!!!

Av Helena Lundbäck - 7 september 2012 09:06

På TV4 nyheterna Uppsala  imorse kom ytterligare information om möjligheterna att med direktupphandling remittera eller inte till Uppsala Cancer Clinic. Anna-Karin Klomp(KD) svarar att det finns en risk för att de hamnar i en rättsprocess om de gör det. De vill jobba för ett avtal säger hon. "Det är vår intention."


Det sista - att det lutar åt avtal - låter mycket bra, tycker jag!

Av Helena Lundbäck - 6 september 2012 19:34

Alla kära vänner, familj, släktingar och bloggläsare: Tack för ert fina stöd! Det betyder så mycket!

Av Helena Lundbäck - 6 september 2012 17:30

Ny stor artikel om Uppsala Cancer Clinic idag i UNT, med anledning av att det blir invigning imorgon. Landshövding Peter Egardt förrättar invigningen. Här dubblar man antalet operationer var rubriken på artikeln i papperstidningen. På webben heter den Omdebatterad klinik invigs. Läs den och kommentarerna som kommit in!


I papperstidningen fanns också ett tillägg i form av en artikel med rubriken Politikerna sa nej till förhandlingar med klinik. Där kan man läsa att folkpartisten Sigbrit Arfwedson som extra ärende fört fram frågan om att inleda förhandlingar om ett vårdavtal i hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Hon ville att styrelsen skulle ge sjukvårdsdirektören i uppdrag att förhandla fram ett avtal nu. Men samtliga partier sa nej.


Politikerna är alltså inte villiga att snabba på processen om avtal. Vill inte våra folkvalda lyssna på oss? Vad vinner de på att fördröja processen? Hur många liv vill de äventyra på vägen?


"Vi vet idag inte om Uppsala Cancer Clinic har den backup som behövs om komplikationer inträffar. Vi kan inte heller göra affärer med företag som vi inte har avtal med och det är inte självklart att få ett avtal med landstinget per automatik" Orden är oppositionsrådet Börje Wennbergs (s).


Hur svårt kan det vara?

Jag föreslår att ni informerar er om att backupen finns och vidare att ni tecknar ett avtal!

Då kan vi länsinvånare (och era väljare) känna oss trygga med att få den vård vi behöver!


Jag läser i huvudartikeln att det bara rör sig om ca 10 länsinnevånare per år som behöver bukhinnecanceroperation.

Det kanske vi har råd med.

Det kanske landets ledande specialist kan få ta hand om?


Eller är våra liv inte värda att levas ... ?



Av Helena Lundbäck - 6 september 2012 17:12

   

Mitt första besök på Uppsala Cancer Clinic idag. Redan i väntrummet känns det välkomnande. Och bättre mottagande kan man inte få som patient - kirurg, sjuksköterska, sjukgymnast, stomispecialist, operationssköterska, narkosläkare, vd, undersköterska .....


ALLA hälsar och sitter i tur och ordning ner och samtalar med mig och min man och tar sig tid att förklara och svara på våra frågor. Jag har fått se ett av de fina enkelrummen och skymtat operationssal och intensivvård. Allt i ett litet format men så väl anpassat till verksamheten. Jag känner mig så trygg man kan bli inför operationen.



På tisdag kväll nästa vecka ska jag vara på plats och  tas emot av personer jag nu redan pratat med och lärt känna lite. Och på onsdag om en vecka blir det operation.


Jag gör mig beredd.

Av Helena Lundbäck - 5 september 2012 20:05

Här hittade jag ett nytt inslag på 24UNT. Med intervjuer med några politiker.

Presentation

In another language

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

RSS

Besöksstatistik

Fråga mig

16 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards